Participatívny rozpočet - posledný týždeň hlasovania

25.3.2024
Participatívny rozpočet - posledný týždeň hlasovania

Už len do konca tohto týždňa možno hlasovať za projekty, ktoré sa prihlásili do participatívneho rozpočtu v Mestskej časti Bratislava - Vajnory. Participatívny rozpočet je jedným z nástrojov mimovolebnej účasti obyvateľov na správe vecí verejných. Prostredníctvom tohto nástroja môžu obyvatelia obce rozhodnúť o využití určenej časti verejných finančných prostriedkov.

Elektronické hlasovanie: Hlasovanie prebieha web stránke mestskej časti. Každý občan môže dať, v jednom hlasovacom cykle, svoj hlas 1 projektu. Z jednej IP adresy sa dá hlasovať iba raz. Zmena už odoslaného a potvrdeného hlasovania nie je možná. V komentároch pod príspevkom nájdete odkaz v ktorom nájdete zverejnené prezentácie k projektom a hlasovanie.

Fyzické hlasovanie: Na miestnom úrade (podateľňa) bude umiestnená hlasovacia urna, do ktorej môžu občania osobne vkladať svoje hlasy jednotlivým projektom na pripravenom hlasovacom lístku, ktorý bude uverejnený vo Vajnorských novinkách, alebo bude k dispozícii na podateľni. Každý občan môže hlasovať iba raz a na hlasovacom lístku musí uviesť svoju adresu. Po vhodení hlasovacieho lístka do urny, nie je zmena hlasovania možná.Úspešnosť projektov sa bude hodnotiť podľa dosiahnutého počtu platných hlasov v hlasovaní. Vybraté budú projekty s najvyšším počtom hlasov, pokiaľ nebudú prevyšovať celkovú sumu určenú miestnym zastupiteľstvom na participatívny rozpočet.

Vyhlásenie výsledkov sa uskutoční hneď po Veľkej noci 2. apríla 2024 a výsledky budú zverejnené na web stránke MČ, sociálnych sieťach a aj v najbližšom vydaní Vajnorských noviniek.

Hlasovanie a jednotlivé projekty nájdete TU.

 

zdieľať