Ako správne triediť odpad aj v čase pandémie

14.4.2020
Ako správne triediť odpad aj v čase pandémie

V čase šírenia koronavírusu je nesmierne dôležité dodržiavanie hygienických pravidiel aj v oblasti triedenia odpadov. Spoločnosť NATUR-PACK, a.s., ktorá zabezpečuje a financuje triedený zber papiera na území Bratislavy, po kontrole modrých a žltých kontajnerov na triedený zber zistila, že v približne tretine modrých kontajnerov boli použité hygienické vreckovky alebo servítky a až vo viac ako 60 % žltých kontajnerov sa nachádzali použité jednorazové rukavice, vyrobené z rôznych materiálov.

Chceli by sme preto požiadať a opätovne upozorniť všetkých Bratislavčanov, Bratislavčanky, že použité hygienické potreby bez ohľadu na to, z akého materiálu sú vyrobené, nepatria do triedeného zberu. Je potrebné ich vyhadzovať do zmesového (zmiešaného, netriedeného) komunálneho odpadu. Pred ich vyhodením je takýto odpad potrebné pevne zviazať do igelitového vreca, plastovej tašky alebo mikroténového vrecka. Samozrejme si je potrebné umyť ruky a postupovať podľa všetkých hygienických pravidiel.

Zamestnanci spoločnosti OLO, a.s. denne pracujú na udržiavaní čistoty v našom meste aj napriek koronavírusu. Každé ráno vyjde do ulíc Bratislavy 63 zberných vozidiel spoločnosti so 175 pracovníkmi. Bratislavskí smetiari sú súčasťou “prvej línie”. Kvôli spomaleniu šírenia vírusu sme museli bežný život v našom meste výrazne obmedziť. Odvoz odpadu z domácností je ale súčasťou základnej infraštruktúry mesta a obmedziť túto dôležitú službu nemôžeme. Čím viac času teraz trávime doma, o to viac práce majú aj naši smetiari.

V tejto situácii je preto obzvlášť dôležité, aby sme im pomáhali. Prosíme preto o disciplínu a zodpovedné vyhadzovanie odpadu.
 

Viac informácií nájdete aj na: https://www.naturpack.sk/novinky/vyzva-na-ochranu-smetiarov-a-pracovnikov-dotriedovacich-liniek/

Reportáž spoločnosti NATUR-PACK k téme nájdete na: https://youtu.be/seS8QwUqDVY

zdieľať