Deň vo vinohradoch 10.9.2016

calendar_month
10.09.2016 13:00
5.9.2016
Deň vo vinohradoch 10.9.2016
calendar_month 10.09.2016 13:00

Milí priatelia,

 dovoľujem si Vám oznámiť a zároveň srdečne pozvať na tohtoročný Deň vo vinohradoch. Uskutoční sa v sobotu, 10. septembra 2016. Tento, 8. ročník, tradične pripravovaný OZ Malokarpatská vínna cesta, slávnostne otvorí Vajnorský vinohradnícky spolok o 13.00 h na Poľovníckej chate v chotári vajnorských vinohradov. Prístup je možný najlepšie po cyklotrase JURAVA (je vyznačená aj na mape google) medzi Račou a Sv. Jurom, popod vinohradmi, paralelne so štvorprúdovou cestou Rača - Pezinok. Cyklotrasa JURAVA bude nasmerovaná orientačnými šípkami od viaduktu BEZ za Račou v smere na Sv. Jur a spätne od Kaplnky zo Sv. Jura na Bratislavu. Je dostupná pešou turistikou, na bicykloch aj na motorových vozidlách s bezproblémovým parkovaním.

     Slávnosť Dňa otvorených vinohradov uvedie folklórne vystúpenie Vajnorského okrášľovacieho spolku. Pre návštevníkov bude, na originálnej trávnatej čistinke obkolesenej stromami a horskou bystrinou, pripravená degustácia hrozna, vína, burčiaku, jabĺčok i srnčí kotlíkový guláš a predovšetkým možnosť atraktívnej prehliadky vajnorských malokarpatských viníc. Na Deň vo vinohradoch 2016 celkovo otvorí svoje vinice od Rače až po Trnavu 45 vinárov a vinohradníkov.

     Na podujatí okrem MVC a VVS aktívne participuje Miestny úrad Vajnory, PD Vajnory a Poľovnícke združenie Vajnory. Záštitu prevzala aj KOCR Bratislava, mediálnu RTVS.

Teším sa na stretnutie,

prajem pekný deň a zostávam s úctou.

Eduard Fašung, predseda Vajnorského vinohradníckeho spolu, člen rady Malokarpatská vínna cesta.

zdieľať