Odvoz biologicky rozložiteľného odpadu z hnedých nádob bude prebiehať od pondelka 1.3.2021

26.2.2021
Odvoz biologicky rozložiteľného odpadu z hnedých nádob bude prebiehať od pondelka 1.3.2021

Dovoľujeme si pripomenúť, že spoločnosť OLO a.s. začína s odvozom biologicky rozložiteľného odpadu od pondelka 1. 3. 2021. Ukončený bude 30. 11. 2021 (utorok).

Odvoz biologicky rozložiteľného odpadu (BRO) z hnedých zberných nádob je realizovaný sezónne v zmysle VZN č. 6/2020 hlavného mesta SR Bratislavy o nakladaní s komunálnymi odpadmi a drobnými stavebnými odpadmi.         

Informáciu o odvoznom dni nájdu obyvatelia na nálepke umiestnenej na svojej hnedej zbernej nádobe, prípadne na stránke OLO https://www.olo.sk/odvozovy-den-bro/

Biologicky rozložiteľný odpad môžete celoročne odovzdať na zberných dvoroch a zberných miestach Bratislavy. Viac informácií nájdete na stránke magistrátu: https://bratislava.sk/sk/zberne-miesta-odpadu alebo na weboch mestských častí.

Do nádob na BRO patrí: odpad z údržby zelene – kvety, štiepky, piliny, tráva, malé kusy konárov, lístie, odpad ovocia a zeleniny, burina.

Do hnedých nádob na BRO nepatrí: odpady z domácností živočíšneho pôvodu, mliečne a mäsové výrobky, zvieracie exkrementy, vrecká vrátane „BIO rozložiteľných vreciek“ a iný odpad ako ten, na ktorý je nádoba určená.

Biologicky rozložiteľný odpad je ďalej zhodnocovaný v kompostárni.

Zdroj: TS OLO a.s.

zdieľať