Doprava počas festivalu Lovestream

18.8.2023
Doprava počas festivalu Lovestream

V súvislosti s hudobným festivalom Lovestream, ktorý sa koná tento víkend si dovolíme opätovne upozorniť na dopravné obmedzenia počas víkendu.

 

Nápor na dopravu

 

Organizátori očakávajú v piatok a sobotu približne 15-tisíc účastníkov, v nedeľu 50-tisíc, čo spôsobí aj nápor na dopravu. Hlavný prúd účastníkov, ktorí na festival prídu autom sa očakáva v smere od mesta a diaľnice D1 cez Vajnorský nadjazd. Účastníci budú nasmerovaní na vjazd do areálu cez Rybničnú ulicu. Organizátor aj na základe skúseností z iných festivalov očakáva dopravný nápor najmä večer. Občanom Vajnor odporúčame v týchto hodinách využívať dopravné napojenie v smere na Chorvátsky Grob a Ivanku pri Dunaji. 

 

Odporúčame sledovať aktuálne dianie na cestách pomocou Google Maps, Waze a podobných aplikácií a podľa toho si vybrať najrýchlejšiu cestu.

 

Cestné uzávery

 

V čase od 18:00 do 24:00 00 bude uzavretá časť cesty Rybničná od kruhového objazdu smerom na čerpaciu stanicu Slovnaft a ulica Pri Starom letisku od kruhového objazdu po Príjazdnú ulicu.

Verejná doprava

Organizátor v spolupráci s dopravným podnikom Hlavného mesta SR Bratislava zabezpečil posilnenie existujúcich liniek mestskej hromadnej dopravy v čase hlavnej špičky festivalu.  V záujme eliminovania automobilovej dopravy v okolí Vajnor bude zabezpečená kyvadlová doprava Slovak Lines z Autobusovej stanice Nivy v Bratislave na festival.

Dopravný podnik Bratislava

Doprava na Lovestream bude zabezpečená električkami linky 4 na Zlaté piesky a odtiaľ autobusmi liniek 56 a X56 na zastávku OC Vajnory, prípadne električkami linky 3 do Rače (zastávka Detvianska) a odtiaľ autobusmi liniek 52, 56 a X56 na zastávku OC Vajnory. Nočná doprava po skončení Lovestreamu bude zabezpečená autobusmi linky X56 z OC Vajnory (na Ul. Pri starom letisku) na Zlaté piesky a odtiaľ električkami N2 cez Trnavské mýto na Hlavnú stanicu. Posilová doprava bude vykonávaná v rozsahu objednanom organizátorom.

Na bežné linky 52, 53, 56, 65 a nočné linky budú nasadené väčšie vozidlá. V exponovaných časoch budú autobusy presmerované tak, aby sa vyhli najväčším dopravným zápcham a z tohto dôvodu nebudú obsluhovať zastávky Uhliská (52, 53, 65), OC Vajnory (52, 53, 65) a Vajnory nadjazd (53, 56, 65).

Zastávky na území Vajnor s garantovanou obsluhou počas celého konania festivalu: linka 52: Stanica Vajnor; linky 53 a N53: MiÚ Vajnory, Hospodárska, Roľnícka, Vajnory; linka 56: OC Vajnory (v smere do Rače vo vybraných časoch v náhradnej polohe na konci Ul. Pri starom letisku); linka 65: OC Vajnory (vo vybraných časoch v náhradných polohách na Ul. Pri starom letisku). Cestujúcim dopravný podnik odporúča pri cestovaní z Vajnor využívať iba uvedené zastávky s garantovanou obsluhou.

Dopravný podnik Bratislava má aktuálne zmeny na svojej webovej stránke, ktorú odporúčame sledovať: 

https://dpb.sk/sk/zmeny-a-obmedzenia/posilova-doprava-na-hudobny-festival-lovestream

Dopravný podnik Bratislava zabezpečuje aj infocentrum na čísle 02/59505950 a prostredníctvom mailu info@dpb.sk.

Železničná doprava

So ZSSK má organizátor dohodnuté mimoriadne zastavenie troch rýchlikov na železničnej stanici Bratislava - Vajnory. Účastníci festivalu budú mať zo stanice vyznačenú pešiu trasu do areálu festivalu. Po trase budú rozmiestnené mimoriadne smetné nádoby a ľudí budú navigovať aj členovia tímu organizátora.

V prípade porušenia pravidiel cestnej premávky, či už sa to týka parkovania v blízkosti vašich obydlí, porušovania rýchlostí a iných priestupkov je potrebné kontaktovať mestskú políciu na čísle 159 alebo Policajný zbor SR na čísle 158.

 

 

 

 

zdieľať