Vajnorský ornament na úžitkovej keramike

24.10.2023
Vajnorský ornament na úžitkovej keramike

Unikátny Vajnorský ornament sa v našej mestskej časti uchováva a rozvíja rôznymi spôsobmi. Jedným z nich je aj jeho použitie na úžitkovej keramike a obrazoch, ktoré môžu skrášliť každú domácnosť. 

 

Tieto nádherné produkty vytvára v keramickej dielni v Dome kultúry Vajnory naša keramikárka Zlatica Šarkőzyová, ktorá získala titul umelecký keramik na strednej škole v Modre. Keramikou a maľovaním ornamentov sa zaoberá celý život. V keramickej dielni v Dome kultúry Vajnory pracuje od roku 2015.

 

Úžitkovú keramiku s Vajnorským ornamentom ako sú ručne maľované  šálky, misky, tanieriky a tiež ďalšie zaujímavé veci ako obrazy a svadobné srdiečka si môžete kúpiť na ekonomickom oddelení Miestneho úradu Bratislava - Vajnory počas stránkových hodín alebo na telefónnom čísle 0903471716 alebo mailom na adresách bezdekova@vajnory.sk alebo pilna@vajnory.sk.

 

V prípade záujmu je možné objednať si aj personalizované keramické výrobky s uvedením mena, monogramu, prezývky, dátumu sviatkov a iného slova, ktoré môžu slúžiť ako krásny darček pri rôznych príležitostiach.

zdieľať